«Η ανθεκτικότητα της ΝΔ θα απασχολήσει την πολιτική επιστήμη» δηλώνει η Ν. Τζαβέλλα


Θα ασχοληθεί με το Αιγαίο και τα εθνικά θέματα εφόσον ο λαός την στείλει στην Ευρωβουλή

« Τα πολιτικά πρόσωπα που θέλουν να υπηρετήσουν σε Διεθνείς οργανισμούς πρέπει να έχουν διεθνή εμπειρία και ένα δίκτυο σημαντικών γνωριμιών για να μπορούν να κάνουν καλή δουλειά για την πατρίδα» δήλωσε από τις Σέρρες η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Τζαβέλλα.Eμφανίστηκε ανήσυχη για τα εθνικά θέματα. Ο λόγος είναι όπως είπε είναι ότι διαχείριση τους τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε προβληματικές αποφάσεις και λύσεις. Διέβλεψε ότι έρχονται δύσκολα χρόνια στα εθνικά θέματα λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.«Το θέμα δεν είναι συναισθηματικό αλλά εθνικό και θα βγαίνουν στη επιφάνεια ζητήματα ενώ συμπλήρωσε ότι την ίδια ανησυχία έχει και για τα ζητήματα με την Αλβανία, αφού ο Ραμά είναι δεδηλωμένος ανθέλληνας και ο Ελληνικός πληθυσμός υποφέρει.Η κυρία Τζαβέλλα διαπίστωσε κατά την διάρκεια της θητείας της στα «Ελληνικά Πετρέλαια» τον σημαντικό ρόλο παίζει το Αιγαίο για την ευημερία και ελευθερία της χώρας.Τόνισε ότι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής έχει συγκεκριμένη ατζέντα με την οποία θα ασχοληθεί( Αιγαίο, εθνικά θέματα).«Στη Ευρωβουλή οι πολίτες πρέπει να στέλνουν ανθρώπους ότι που έχουν απώτερο σκοπό να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα αλλά πολιτικοί που μπορούν να διαχειριστούν ζητήματα διευκολύνοντας την εθνική κυβέρνηση να τα πάει καλύτερα»

«Με όρους εθνικών εκλογών οι Ευρωεκλογές»

Η κυρία Τζαβέλα ανέφερε ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με όρους εθνικών εκλογών δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη πανελλαδική κάλπη που θα στηθεί μετά τις εκλογές του 2015.Απαντώντας σε ερώτημα του «Σ.Θ.» για το πώς κατά τη γνώμη της θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ν.Δ. την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να την ταυτίσει με την Ακροδεξιά δήλωσε:

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να τον ερμηνεύσουμε με τους συνηθισμένους όρους. Είναι ένα κόμμα που δίνει ακραίους χαρακτηρισμούς σε οτιδήποτε. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ποτέ σχέσεις με την άκρα δεξιά. Η άκρα δεξιά είναι ξενοφοβική, εθνοκεντρική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ν.Δ. πέτυχε τη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αρχές της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο κορμός που κρατά την Ελλάδα. Για αυτό και σε αυτά τα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι το μοναδικό κόμμα που παρέμεινε σταθερό και ανθεκτικό. Για αυτό πιστεύω ότι κάποια στιγμή στην πολιτική επιστήμη η Ν.Δ. θα γίνει αντικείμενο μίας μελέτης. Η Νέα Δημοκρατία είχε και έχει σταθερές αρχές και αξίες που δεν τις άλλαξε ποτέ. Για μένα υπάρχουν ακραίες πολιτικές συμπεριφορές. Ακραία πολιτική συμπεριφορά η Ν.Δ. δεν έδειξε ποτέ.Αντίθετα υιοθέτησε το πνεύμα της εθνικής συμφιλίωσης με την συγκυβέρνηση του 1989. Ενώ είχαν αμβλυνθεί πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας , βλέπω ότι οξύνεται το πολιτικό σκηνικό γιατί κάποιοι θέλουν να ξεβάψουν τον Στάλιν».

Δ.Ν.

Πηγή: http://sertharros.gr/i-anthektikotita-tis-nd-tha-apascholisei-tin-politiki-epistimi-dilonei-i-n-tzavella