Νίκη Τζαβέλα «Ελεύθερα τα διόδια το τριήμερο»


Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών απέδειξε ότι ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν προήλθε στις τοπικές εκλογές από οικονομικούς λόγους. Είτε αυτοί αφορούσαν μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων είτε τις δαπάνες για αεροπορικά και ακτοπλοϊκά είτε εξαιτίας των διοδίων.

Οι εκλογές της Κυριακής 25 Μαΐου έχουν, όπως όλοι αναγνωρίζουν, γενικό πολιτικό χαρακτήρα που αφορά ιδιαίτερα τη διακυβέρνηση της χώρας και την πορεία της στην Ε.Ε. για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα με το προσκλητήριο καθήκοντος προς τους νεοδημοκράτες και όλους τους πολίτες, θεωρώ αναγκαίο να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι ως προς τη μετάβασή τους στις εκλογικές περιφέρειες με την κατάργηση των διοδίων κατά το εκλογικό τριήμερο.

Δεν πρόκειται για πρόταση δημαγωγική, δεδομένου ότι η ανακουφιστική λύση αυτή μπορεί να δοθεί σε συνεννόηση με τις αρμόδιες εταιρείες διαχείρισης, των οποίων θα αναβαθμίσει σημαντικά το προφίλ εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και οι οποίες έχουν αποδείξει στο παρελθόν ανάλογη κοινωνική ευαισθησία με πολλές ελεύθερες διελεύσεις αυτοκινήτων.

Η λύση αυτή για τα δωρεάν διόδια είναι επιβεβλημένη και για λόγους ισοτιμίας προς τους πολίτες, δεδομένου ότι σε όλες τις άλλες μετακινήσεις με υπεραστικά λεωφορεία, πλοία και αεροπλάνα έχουν ήδη γίνει σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια τους.