Περιοδεία στην Καστοριά πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαΐου η νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα


Περιοδεία στην Καστοριά πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαΐου η νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα, η οποία είναι εκ νέου υποψήφια στις προσεχείς ευρωεκλογές. Η κα Τζαβέλα έχει παραδοσιακές σχέσεις με την Καστοριά. Ως διοικητής του ΟΑΕΔ είχε στηρίξει πολύ τους εργαζομένους στον κλάδο της γουνοποιίας σε περίοδο που ο κλάδος είχε πληγεί πολύ. Συνάντησε δεκάδες παλαιούς φίλους με τους οποίους είχε κρατήσει επαφή και ως Ευρωβουλευτής. Η δέσμευση που έδωσε ήταν ότι μετά τις ευρωεκλογές θα επιστρέψει και θα συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση των προτάσεων ανάπτυξης της περιφέρειας.

Η νυν ευρωβουλευτής δρομολόγησε επίσης ερώτηση και πρόταση προς την Επίτροπο Εσωτερικών κυρία Malmstrom να συμπεριληφθούν οι νομοί Καστοριάς, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Φλώρινας, Πέλλας και Κιλκίς σε ειδικό πρόγραμμα της FRONTEX για την προστασία των συνόρων από την είσοδο λαθρομεταναστών και εμπόρων ναρκωτικών από την Αλβανία και τη FYROM. Αυτό θα αποτελέσει πολύ σημαντική ενίσχυση στο πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν οι εθνικές συνοριακές μας δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της, η νυν ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα και εκ νέου υποψήφια στις προσεχείς ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία είχε σειρά εποικοδομητικών και ουσιαστικών συναντήσεων με τοπικούς φορείς και κυρίως με πολλούς κατοίκους του Νομού.
Αναλυτικά η ευρωβουλευτής με την άφιξή της στην Καστοριά την Πέμπτη 15/5/14 πραγματοποίησε συνάντηση με φίλους και τοπικά στελέχη της παράταξης όπου συζητήθηκαν η σπουδαιότητα των ευρωεκλογών και οι ενεργειακές εξελίξεις για την περιοχή ενώ στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας η Νίκη Τζαβέλα συμμετείχε στην κεντρική ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου Άργους Ορεστικού κυρίας Μαρίας Τερζοπούλου.

Σήμερα Παρασκευή 16/5/14 η ευρωβουλευτής πραγματοποίησε συνεχείς συναντήσεις με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς. Το πρωί, η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε μονάδα γουνοποιίας, ένα κλάδο που είχε στηρίξει σε δύσκολες εποχές ως Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, και συνομιλώντας με τον επιχειρηματία και τους εργαζομένους τόνισε την προτεραιότητα και την υποστήριξη που πρέπει να έχει την επόμενη πενταετία η ελληνική μεταποίηση και όταν δε αυτή αφορά επώνυμα ελληνικά προϊόντα.

Στη συνέχεια συνοδευόμενη από την τοπική βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Αντωνίου, πραγματοποίησε συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς με το Διοικητή κ. Ορφανό όπου και συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου ως προς τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που στοχεύουν οι μεταρρυθμίσεις της δευτεροβάθμιας φροντίδας αλλά και τις προοπτικές του μεγάλου προγράμματος της Ε.Ε. ΥΓΕΙΑ 2014 – 2020 που αφορά την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην υγεία.

Η επόμενη συνάντηση για την Ευρωβουλευτή έγινε στα γραφεία της Π.Δ.Μ με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο όπου και αναπτύχθηκαν όλα τα ζητήματα της περιφέρειας καθώς και οι πολλές δυναμικές ανάπτυξης του Νομού.
Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης η υποψήφια ευρωβουλευτής συνομίλησε και ενημερώθηκε από το προσωπικό της υπηρεσίας για την πορεία των προετοιμασιών για τις εκλογές.
Η περιοδεία της ευρωβουλευτού ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στα γραφεία του τοπικού ΟΑΕΔ όπου και με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον ως τέως Διοικήτρια του οργανισμού συνομίλησε με τη διοίκηση και το προσωπικό του υποκαταστήματος.

φωτογραφία

 

image

 

image

 

image-11

 

image-10

 

image-9

 

image-8

 

image-7

 

image-6

 

image-5

 

image-4

 

image-3

 

image-2

 

image-1